70 milliárdos hitelprogram indul vállalkozások számára

A Magyar Fejlesztési Bank hitelprogramot hirdetett elsősorban olyan vállalkozások számára, amelyek méretükből vagy korukból eredendően a kereskedelmi banki piacról nem juthatnának hitelhez. A keretösszeg 70 milliárd forint, a cégek akár 100 millió forintra is szert tehetnek.

A tavalyi sikeres program értékelését követően ezért az MFB a kísérleti programra épülő, új saját forrású hiteltermék elindításáról döntött.

Az új refinanszírozási hitelprogram egy hiánypótló termék a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Amennyiben teljesen kezdő vagy egy új vállalkozás szeretne hitelhez jutni, esetleg ingatlant vásárolni Budapesten, ebben a termékkonstrukcióban lehetősége nyílik rá.

Az új konstrukció összesen 70 milliárd forint keretösszeget biztosít a vállalatoknak. Az igényelhető hitelösszeg 1 millió forinttól akár 100 millió forint is terjedhet. A futamidő beruházási hitel, és beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközhitel esetén akár 10 év is lehet, míg önálló forgóeszközhitel esetén 6 év a maximum.

A hitelkérelmet kizárólag a programban résztvevő pénzügyi vállalkozások vehetik igénybe, jelentkezni az MGV Zrt-nél lehet. www.mgv.hu

Forrás: Biztosító Magazin / mgv.hu
Kép: Pexels