5 bizonyíték, hogy miért hasznos a kreativitás az üzleti életben

A Business and Café cikke azt támasztja alá, hogy a kreativitás az üzleti életben akár a siker és a kudarc közötti döntő tényező is lehet!  Talán éppen egy kis kreativitás hiányzik ahhoz, hogy egy vegetáló vállalkozásból sikeres cég legyen.  A kreatív üzletemberek ugyanis az egyes helyzeteket a többi versenytárstól eltérően látják. Ők másként értelmezik, használják fel a rendelkezésre álló információkat, és ott is lehetőséget látnak, ahol más nem.

A kreativitás egyik fontos eleme a szemléleti rugalmasság: más nézőpontból való vizsgálat képessége. Nem szabad, hogy a megszokott megoldások rabjai legyünk, új utakat kell keresni. A cikk 5 olyan céges helyzetet sorol fel, amelyben a kreativitásnak meghatározó szerepe van.  Az egyik ilyen terület a versenyelőny, amely a vállalkozásnak az új megoldásokra való nyitottságából is adódhat. Az eredeti megoldásokba fektetett idő és pénz többszörösen megtérül, és olyan előnyöket biztosít, amelyeket a versenytársak csak nehezen tudnak behozni.

A más szemszögből történő látásmódra való képesség a problémák megoldása területén is igen fontos lehet. Melyik cég életében ne fordulnának elő nehézségek? Ha a hagyományos módszerek nem segítenek, akkor érdemes “más szemszögből is körülnézni”.  A problémamegoldás folyamatára úgy is lehet tekinteni, mint egy alkotási folyamatra. Ez nem csak új megoldásokhoz vezethet el, de kevesebb stressz által juthatunk el egy remek megoldáshoz.

Érdekes meghatározása  kreativitásnak, hogy az nem a “Mi van?” kérdésre fókuszál, hanem a “Mi lehetséges?” kérdésre. A kreativitásnak a további üzleti helyzetekben betöltött szerepét a Business and Café cikkében olvashatja el itt.

Forrás: Business and Café / Szlafkai Évi – 365letszikra.hu