Csúszott a GINOP-pályázatok kiértékelése

Közzétették a tavaly nyáron meghirdetett a gazdaságfejlesztési uniós pályázatok utolsó fordulójának nyerteseit. Izgatott várakozás előzte meg a támogatások kihirdetését, mert a pályázatokat már 8-10 hónappal ezelőtt bekérték, és az kiértékelések idejét egy hónapon belül határozták meg. Jelentős csúszással végül öt GINOP-pályázat keretében közel 16,2 milliárd forintot ítéltek oda.

A támogatói döntések a hírekkel szemben csupán néhány napja kerültek nyilvánosságra.

A nyertesek listáját ITT tekinthetik meg.

Az újabb eredmények felől ITT, a támogatott projektkeresőn tájékozódhatnak.

A GINOP 2700 milliárd forintos keretének eddig csupán a 20 %-át hirdették ki.  2017 nyaráig az összes európai uniós forrás megjelenik majd pályázati formában.

További érdekesség a témakör kapcsán, hogy mostantól minden olyan személy, aki megfelel a szakmai követelményeknek, jelentkezhet pályázatértékelőnek. A hatályos törvényrendelet értelmében azokból a jelentkezőkből válhat projektértékelő, aki felsőfokú iskolai végzettséggel, vagy az állam által elismert szakképesítéssel, illetve a pályázati kiírásban meghatározott szakértői tématerületek vonatkozásában legalább három éves szakmai gyakorlattal rendelkezik. A pályázat 2016. május 31-e óta elérhető.

forrás: portfolio.hu