Hihetetlenül gyorsan kaphatnak hitelt a vállalkozások

Jelentős lépést tett a K&H a kis- és középvállalkozások (kkv) hitelezésben: bevezette a 48 órás hitelbírálatot. Áprilistól ugyanis a 300 millió és kétmilliárd forint közötti éves árbevételű kkv-ügyfelek  45 millió forint alatti kérelmei úgynevezett gyorsítósávba kerülnek, így a banki ajánlat elfogadását követően két munkanapon belül megtörténik az igény elbírálása.

A hitelezési folyamat minősége alapvetően befolyásolja a kkv-k banki élményét, ami két fontos részből tevődik össze: egyrészt az ügyfelek szeretnek minél rövidebb idő alatt választ kapni az adott finanszírozási igényeikre, másrészt minél kevesebb időt és energiát kívánnak fordítani a kérelemhez kapcsolódó dokumentumok összegyűjtésére és a bírálat során felmerülő kérdések megválaszolására.

A felmérések szerint a cégek legnagyobb arányban az egy hetes elbírálási időt tartják reálisnak, a K&H ennél is tovább ment, és 48 órára rövidítette a hitelkérelmi dokumentáció megküldése és a finanszírozási ajánlat elfogadását követően kezdődő bírálati folyamatot, ami korábban jellemzően tíz munkanapot vett igénybe.

Forrás: profit7.hu // K&H
Kép: Pexels