Jobb esélyekkel pályázhatnak digitális fejlesztésekre a kkv-k

A kormány könnyítette a kis- és középvállalkozások (kkv) digitális pályázati feltételeit azzal, hogy már csak egy lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük az induló vállalkozásoknak.

A kormány megemelte a rendelkezésre álló összeget, a korábbi 54 milliárd forint helyett 62 milliárd forint keretösszeggel szerdán megjelent pályázattal segíti a kormány a kis- és középvállalkozások digitalizációját.

A fejlesztések között a vállalati folyamatok digitalizálására, honlap fejlesztésre, vagy ügyfélkapcsolati rendszer fejlesztésére kapható támogatás, mintegy ötezer pályázatot várnak a gazdasági élet bármely területén tevékenykedő kkv-tól.

Egy-egy vállalkozás egy ötvenmillió forintos fejlesztés megvalósításához 24 millió forint visszatérítendő, és ugyanennyi vissza nem térítendő támogatást kaphat, a fennmaradó rész pedig az önrész.

A másik két pályázattal a külpiacra jutást segítik, illetve a felhőalapú vállalati szolgáltatások, megoldások fejlesztésének és piaci bevezetését támogatják.

Ezekből a konstrukciókból Budapest és Pest megye kimarad, ugyanakkor a szupergyors internet programban a közép-magyarországi háztartásoknak is rendelkezésre fog állni a korszerű, legalább 30 Mbps sávszélességű hálózat.

Forrás: MTI

Kép: FrimBee